Overname NAC krijgt volgende wending: 'Een bankrekeningnummer zegt me niks'

Overname NAC krijgt volgende wending: 'Een bankrekeningnummer zegt me niks'

22-03-2022 19:33
25

Een nieuwe twist in de overnamesoap rond NAC Breda. Karel Vrolijk en Global Football Corporation proberen niet langer om samen de Parel van het Zuiden in handen te krijgen, meldt BN DeStem. De Nederlandse bouwondernemer heeft de Amerikanen aan de kant geschoven. 

GFC-topman Nick Sakiewicz ziet zich genoodzaakt te reageren en benadrukt dat hij nog steeds NAC wil overnemen. "Wij hebben de financiële middelen en de kennis op het allerhoogste niveau om NAC op verantwoorde wijze verder te brengen. NAC wordt onze belangrijkste en grootste club die onze volledige toewijding vereist en krijgt", belooft hij tegenover de regionale krant. "Ik wil benadrukken dat wij NAC nooit zullen gebruiken als satelliet- of opleidingsclub voor een andere buitenlandse voetbalclub. NAC wordt hét uithangbord van ons voetbalproject."

Sakiewicz is bereid om garanties af te geven over het te investeren bedrag. "Wij willen NAC stap voor stap opbouwen met de jeugdopleiding als speerpunt. En ervoor zorgen dat de volgende Virgil van Dijk (de Bredase Oranje-aanvoerder die nooit voor NAC speelde) niet over het hoofd wordt gezien. Wij hebben grote sportieve plannen met NAC met behoud van cultuur en respect voor de rijke geschiedenis en de supporters. Ons gedachtegoed is niet om van NAC een filiaal te maken. Daarin verschillen wij bijvoorbeeld wezenlijk van City Football Group en Sport Republic", doelt hij op twee andere partijen die in de race zijn.

Vrolijk
Vrolijk was aanvankelijk enthousiast over GFC, maar kreeg twijfels. "Je kan wel 300 miljoen euro hebben, maar geef je het ook uit? Een bankrekeningnummer zegt me niks. Het gaat erom hoe je met het geld omgaat. Crossminds (bureau dat de verkoop begeleidt, red.) zegt letterlijk dat ze nul vertrouwen hebben in de Amerikanen." Ook hoorde hij dat GFC een club in Frankrijk zouden willen kopen. Vrolijk gaat zich nu bezinnen of hij door wil gaan als kandidaat-koper. Hij is in ieder geval niet van plan om het alleen te doen.