Van Gaal bezoekt persconferentie, maar doet voorzichtig: 'Was maar een sneltest'

Van Gaal bezoekt persconferentie, maar doet voorzichtig: 'Was maar een sneltest'

25-03-2022 13:49
8

Louis van Gaal blijft nog zeker een dag op afstand van de voetballers van Oranje. De bondscoach heeft vrijdagochtend een negatieve sneltest afgelegd, maar is er nog niet zeker van dat alles in orde is.

Van Gaal is weer aanwezig bij de persconferentie, maar is nog niet zeker dat hij volledig hersteld is van de coronabesmetting die dinsdag aan het licht kwam. "We doen nog een dag langer dezelfde isolatievoorwaarden, omdat het maar een negatieve sneltest was", zegt de keuzeheer van Oranje.

De positieve test betekende niet dat de bondscoach zijn werk niet meer kon uitvoeren. "Ik heb alleen maar via techniek meetings kunnen leiden, maar verder heb ik wel alles kunnen doen. De afstand was alleen wat groter. We hebben het bij de GGD nagevraagd en toen bleek dat ik op afstand wel in de buitenlucht de training mocht volgen. Dat heb ik gedaan."

De kans is wel groot dat Van Gaal zaterdagavond aanwezig is bij de oefenwedstrijd tegen Denemarken in de Johan Cruijff Arena. Als hij opnieuw negatief test, zijn er geen struikelblokken meer en kan de bondscoach gewoon op de bank zitten.