Fraser onder indruk bij Ajax-Sparta: 'Fantastisch, de beste speler van Nederland'

Fraser onder indruk bij Ajax-Sparta: 'Fantastisch, de beste speler van Nederland'

09-04-2022 23:40 Laatste update: 10-04-2022 09:50
55

Henk Fraser baalt van de nederlaag van Sparta bij Ajax, maar tegelijkertijd maakt hij zijn ploeg een compliment voor het optreden in de Johan Cruijff Arena. De trainer van de Rotterdammers toont zich ook onder de indruk van Dusan Tadic.

"Ik denk dat we strijdbaar waren", zegt Fraser na de 2-1 nederlaag tegen ESPN. Hij erkent dat Sparta behoudend voor de dag kwam. "Maar Ajax is een fantastische ploeg en dan moet je compact staan. En als je dan zorgvuldig bent, kan je ook tot aanvallen komen. Dat hebben we fantastisch gedaan."

Wedden

Meer odds

Sparta kwam na een fout van Andre Onana op voorsprong via Joeri de Kamps, die fantastisch uithaalde. Hoewel de Rotterdammers uiteindelijk met lege handen vertrokken, lijkt er voldoende perspectief in aanloop naar de zes minuten tegen Vitesse (0-1 voorsprong) en de clash met concurrent Fortuna Sittard. "Maar daar heb je nu niet veel meer aan", reageert Fraser. "Dit blijft een nederlaag. En die had voorkomen kunnen worden. Meestal word je hier in Amsterdam weggespeeld. Maar dat was nu niet de reden voor het verlies."

Fraser baalt van de wijze waarop Sparta de tegentreffers incasseerde. Zo ging het mis door onoplettendheid bij een ingooi en een handsbal, die een strafschop opleverde voor de thuisploeg. Tadic speelde een belangrijke rol. "Tadic is fantastisch. De beste speler van Nederland", uit de assistent-bondscoach zijn bewondering. "Een hele slimme jongen ook. Daar mag je je dan niet door laten verrassen."

"Ik ben wel trots op mijn jongens", stelt Fraser tot slot, waarna hij ook nogmaals reageert op de mogelijke overstap naar FC Utrecht. "Als het officieel is krijgen we dat te horen. Ik hoop zelf dat het rond komt. Maar nu ben ik ziek van deze wedstrijd. Dat neemt niemand me kwalijk, denk ik."