Feyenoord scout bij Servette, toevallige transfer Schalk: 'Moesten we aangrijpen'

Feyenoord scout bij Servette, toevallige transfer Schalk: 'Moesten we aangrijpen'

20 april - 19:37
24

Alex Schalk maakte onlangs een toptransfer van het Zwitserse Servette FC naar het Japanse Urawa Red Diamonds, dankzij een aaneenschakeling van toevalligheden. De Bomber van Breda profiteerde van het samenwerkingsverband tussen Feyenoord en de ex-club van Shinji Ono én van de Rotterdamse interesse in Kastriot Imeri.

De naam van Imeri is al vaker gevallen: Feyenoord ziet hem als één van de potentiële aanwinsten, mocht Orkun Kökcü een transfer maken. Toen een scout hem op 1 maart ging bekijken bij Servette, viel ook Schalk op. "Het was de topper tegen Young Boys en ik maakte de winnende goal en speelde een goede pot", vertelt Schalk er aan Voetbal International over. "Hij kwam voor die middenvelder, maar is ook hoofdscout in Europa voor Urawa. En toevallig wist-ie dus dat ze een spits zochten met mijn profiel. En nu zitten we hier."

In de tussentijd is het snel gegaan: de 29-jarige spits waagde de overstap naar Japan en heeft zijn debuut in de Aziatische Champions League opgeluisterd met twee treffers. "Nu werd ik op dinsdag gebeld met het verhaal van Urawa en had ik nog geen dag later een officiële aanbieding. Die kwam via mijn telefoon binnen. Nog een dag later waren alle plooien gladgestreken. Weer drie dagen later waren alle spullen gepakt. Toen moest ik het mijn vriendin uitleggen. Ze was logischerwijs even in shock."

Net als mede-Bredanaar Ralf Seuntjens besloot Schalk het avontuur in Japan aan te gaan. "Deze uitdaging moesten we samen aangrijpen. Met onze kleine dochter, die nog niet naar school hoeft, is de timing perfect. Het was een kans die op ieder vlak klopte. Een prachtig land, het avontuur, de grote fanbase van de club. En heel simpel: het was een aanbod dat je in de Eredivisie ook niet gaat krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s