'PSV ondergaat slagveld: keepers, backs en spitsen mogen vertrekken'

'PSV ondergaat slagveld: keepers, backs en spitsen mogen vertrekken'

22-04-2022 07:51 Laatste update: 08:42
173

PSV staat voor een drukke transferzomer. Een aanzienlijk deel van de Eindhovense selectie lijkt na dit seizoen te vertrekken. Het Eindhovens Dagblad schetst dat PSV in totaal vijftien spelers kan kwijtraken. 

'Het wordt een slagveld op de transfermarkt, als alle plannen van PSV uit te voeren zijn', klinkt het. Het is goed mogelijk dat alle doelmannen volgend seizoen elders spelen. Yvon Mvogo keert terug naar RB Leipzig, terwijl er voor Joël Drommel en Maxime Delanghe een verhuur op de loer ligt. PSV heeft al ingespeeld op de keepersleegloop door Jasper Cillessen te benaderen. 

Achterin wil PSV verder met Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli, Mauro Júnior en Armando Obispo. 'De eerste geluiden zijn dat de club wel naar andere backs kijkt en dat Phillipp Mwene en Phillipp Max bij een aanvaardbaar bod weg kunnen', schrijft het ED. Op het middenrif lijkt Joey Veerman de enige die met zekerheid in Eindhoven blijft. 

Het valt ook niet uit te sluiten dat PSV een compleet nieuwe voorhoede moet bouwen. Voor Cody Gakpo is volop interesse, terwijl Eran Zahavi vanwege zijn aflopende contract mag uitkijken naar een nieuwe club. Zahavi's collega-spits Carlos Vinícius mag eveneens zijn heil elders zoeken. Ook Noni Madueke kan PSV verlaten. 'Wordt er fors (als in tientallen miljoenen) op hem geboden, dan is een vertrek niet uit te sluiten.'