Heracles Almelo legt zwak FC Groningen over de knie in Euroborg

24-04-2022 16:30
61

Heracles Almelo heeft de gevarenzone in de Eredivisie verlaten. Het won in Euroborg van een zwak FC Groningen: 0-1.

De laagvliegers in de Eredivisie pakken ineens punten en dus brak bij Heracles langzaam het zweet uit. Het verschil met Fortuna Sittard, de nummer vijftien, was slechts vier punten. Heracles-trainer Frank Wormuth speelde zondag tegen zijn toekomstige werkgever en had zijn ploeg uitstekend voorbereid.

Groningen wist en geen vuist te maken en stuitte steeds op het goed georganiseerde Heracles, dat continu druk op de bal had en simpelweg scherper was dan de thuisploeg. Het kwam na 22 minuten op voorsprong door Nikolai Laursen, die via de onderkant van de lat raak schoot. Diezelfde Laursen raakte vlak voor rust de lat uit een vrije trap.

Groningen was in de tweede helft wel iets sterker, maar het was te weinig om het Heracles moeilijk te maken. De bezoekers waren na ruim een uur spelen dicht bij de beslissing. Laursen stuitte op Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh, waarna Marco Rente de rebound naast kopte. Bij Groningen was Bjorn Meijer dreigend en even later maakte doelman Koen Bucker (Heracles) een schot van Paulos Abraham onschadelijk.

Heracles klimt naar plaats twaalf en heeft weer wat lucht gekregen. Groningen blijft steken op de negende plaats.