'Ajax laat oog vallen op Barça B-talent: ook Dortmund toont belangstelling'

'Ajax laat oog vallen op Barça B-talent: ook Dortmund toont belangstelling'

29-04-2022 17:11
41

Ajax bekijkt de opties om Fabio Blanco los te weken bij FC Barcelona B. De Amsterdammers zijn samen met Borussia Dortmund geïnteresseerd in de achttienjarige aanvaller, al wil Barcelona hem niet zomaar laten gaan. 

Blanco moet namelijk klaargestoomd worden voor het grote werk bij de hoofdmacht van Barcelona, meldt AS. De jongeling kwam in januari van dit jaar over van Eintracht Frankfurt en Xavi Hernández liet al weten dat Blanco onderdeel uitmaakt van zijn plannen. Het Spaanse medium weet daarentegen dat de kans reëel is dat hij met een terugkoopoptie elders gestald wordt. 

Ajax en Dortmund lijken in dat kader de mogelijke bestemmingen voor Blanco, die in negentien optredens voor Barcelona B zes keer tot scoren kwam. Blanco komt uit de jeugd van Valencia CF en koos afgelopen zomer, ondanks belangstelling van Juventus, Real Madrid en Barça, voor een stap naar Duitsland. Bij Frankfurt verliep het niet zoals gehoopt, waardoor hij een halfjaar later alsnog besloot naar Catalonië te verkassen.