Blunderende VAR Nijhuis leidt tot verbazing: 'Weet de scheidsrechter dit ook?'

Blunderende VAR Nijhuis leidt tot verbazing: 'Weet de scheidsrechter dit ook?'

08-05-2022 08:06
100

PEC Zwolle is zaterdagavond de dupe geworden van geblunder in Zeist. Bas Nijhuis, de VAR van dienst, trok bij het beoordelen van een goal van Gervane Kastaneer tegen FC Utrecht (1-1) de 'buitenspellijntjes' verkeerd en daardoor werd de Blauwvingers wellicht een zuivere goal ontnomen. Trainer Dick Schreuder reageerde verrast.

Na afloop werd Schreuder geconfronteerd met de beelden en was hij verbaasd. "Dit hebben jullie ook aan de scheidsrechter laten zien?", vroeg de oefenmeester bij ESPN. Toch hield hij zich verder in. "Het zou een excuus zijn als ik zou zeggen dat we daardoor de wedstrijd niet hebben gewonnen."

Kastaneer zelf, die alweer voor de derde keer dit seizoen een goal afgekeurd zag worden na lang beraad, stond er ook niet te veel bij stil. "De volgende keer ga ik gewoon weer juichen. De trainer was sowieso tevreden met wat wij op de mat hebben gelegd qua werklust en qua mentaliteit. Ik denk dat iedereen gewoon heeft gestreden."

Het gelijke spel tegen FC Utrecht was echter niet genoeg voor PEC om de concurrentie bij te kunnen benen. Die wonnen allemaal, waardoor de formatie uit Zwolle weer onderaan staat en nu een gat van twee punten moet zien goed te maken in de laatste twee wedstrijden.