'Mijn mooiste wedstrijd was Ajax-uit, 0-0, historisch punt tegen Europese topclub'

'Mijn mooiste wedstrijd was Ajax-uit, 0-0, historisch punt tegen Europese topclub'

Kees van Wonderen gaat zondag tegen zijn nieuwe club sc Heerenveen afscheid nemen van Go Ahead Eagles, na twee succesvolle seizoenen. Kowet promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie, is nu nog in de race voor de play-offs om Europees voetbal en Van Wonderen kijkt met voldoening terug.

Medio 2020 begon hij aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke. De fans waren sceptisch, merkte Van Wonderen tijdens één van de eerste oefenwedstrijden. "Om me heen hoorde ik alleen maar dat het slecht was en niets zou worden. Dat kenmerkt de aard van supporters bij een volksclub. Ik vond die eerste maanden ook best zwaar. Volledig nieuwe selectie, hoog verwachtingspatroon, terwijl onze begroting slechts de achtste in de eerste divisie was", vertelt hij aan De Stentor.

Uiteindelijk sloot de Deventer aanhang Van Wonderen alsnog in de armen. "Ik heb mijn auto geparkeerd aan de Nieuwe Markt, tijdens de wandeling hierheen word ik elke 10 meter even aangeklampt of steekt iemand een duimpje op. Ik ben geen Deventenaar, woon hier niet, maar heb wel het GA Eagles-DNA. We hebben in twee jaar historie geschreven, daar mogen we trots op zijn."

Van Wonderen heeft in twee jaar Go Ahead met een aantal moeilijke momenten om moeten gaan, zoals een coronaexplosie in het promotiejaar en het overlijden van Jax, het zoontje van reservedoelman Mitchel Michaelis. Verder kijkt hij terug op een periode met louter hoogtepunten. "Bijna wel, ik heb een geweldige tijd gehad en de mooie momenten hebben de overhand. De thuiswedstrijden met publiek waren een feest: Heracles, Fortuna, halve finale tegen PSV. Maar mijn mooiste wedstrijd was Ajax-uit, 0-0. Het tactisch plan klopte, een historisch punt tegen een Europese topploeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s