De Mos voorspelt: 'Fysieke en mentale gedeelte gaan verschil maken wie promoveert'

De Mos voorspelt: 'Fysieke en mentale gedeelte gaan verschil maken wie promoveert'

24 May - 12:58 Laatste update: 13:02
35

Aad de Mos verwacht dat ADO Den Haag het lastig gaat hebben met Excelsior, maar uiteindelijk toch promotie naar de Eredivisie weet te bereiken. De 75-jarige analist denkt dat de residentieclub met Thomas Verheydt een bijzonder wapen in de gelederen heeft.

Dinsdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Rotterdam, waar het eerst duel van het tweeluik wacht. "Excelsior kan enorm snel omschakelen van balverlies naar balbezit", vertelt De Mos aan Omroep West. "Dat hebben ze aangetoond tegen Heracles (3-0 en 1-3 zege, red.). Ik vond ze in de competitie ook al heel erg gevaarlijk. Het zijn van die ploegen die ADO niet liggen en daar moeten ze voor oppassen. In de omschakeling moeten ze niet gepakt worden."

'Het gevoel' van De Mos zegt dat ADO het gaat redden. "Het is voetballend gelijk aan Excelsior, maar de sfeer, het fysieke én het mentale gedeelte zit beter in elkaar bij ADO. Het stadion kan zondag nog wel eens een hel zijn voor Excelsior, waardoor ADO promoveert."

Alle hoop van de Haagse fans is in aanvallend opzicht gevestigd op clubtopscorer Verheydt. De Mos is het met die lezing eens. "Hij is zó belangrijk met zijn goals. Hij boezemt ontzag in bij de tegenpartij. De verdedigers zijn bang. Ballen die ze makkelijk onder controle kunnen krijgen, verliezen ze. Als ze niet gehaast hoeven te spelen gaan ze toch direct de bal wegtrappen. Die angst slaat door op de hele verdediging en daar maakt ADO dan goed gebruik van."

Volgens de oud-trainer moet ADO proberen vier spelers van 'de buitencategorie' proberen te halen, wanneer het naar de Eredivisie weet te promoveren. Daarnaast voorziet de Hagenaar ook een sleutelrol voor Verheydt op het hoogste niveau. "Ik zou hem koste wat het kost willen behouden, ondanks aanbiedingen uit het Midden-Oosten en Japan", besluit hij tegenover de regionale omroep.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s