'Had weinig zin om naar Nederland te gaan, gevoel dat ik onder vergrootglas lig'

'Had weinig zin om naar Nederland te gaan, gevoel dat ik onder vergrootglas lig'

31-05-2022 09:59
52

Sydney van Hooijdonk wilde afgelopen winter eigenlijk liever niet terugkeren naar Nederland. De spits ligt voor zijn gevoel onder een vergrootglas in zijn geboorteland, maar koos toch voor een verhuurperiode bij sc Heerenveen.

Van Hooijdonk koos afgelopen zomer voor een transfer naar Bologna en kwam een half jaar later in de Eredivisie terecht. Aanvankelijk was het plan om in Italië te blijven, zodat de spits kon wennen. "Daarnaast had ik er eigenlijk niet zo’n zin in om terug naar Nederland te gaan. Door mijn naam heb ik vaak het gevoel dat ik onder een vergrootglas lig", vertelt Van Hooijdonk bij Voetbal International. "Als het slecht is, is het direct dramatisch. Is het goed, is het gelijk fantastisch."

"Voorbeeldje: toen ik tegen Willem II gewisseld werd, hadden ze een paar minuten later nog een camera op me staan. Pak 'm beet Nicolas Madsen weten ze niet te vinden. In Italië kan ik gewoon mezelf zijn, ben ik net als alle andere spelers."

"Voor mij stond snel vast dat ik richting het buitenland wilde, waar ik gewoon mezelf kon zijn en mensen niet allerlei associaties bij me hadden", is Van Hooijdonk duidelijk. "Bologna was vervolgens perfect. Een stabiele club die heel duidelijk inzet op het aantrekken en ontwikkelen van jonge spelers."