Bondscoach Wales vol bewondering: 'Van Gaal heeft Nederland nóg sterker gemaakt'

Bondscoach Wales vol bewondering: 'Van Gaal heeft Nederland nóg sterker gemaakt'

07-06-2022 17:26
34

Wales zal woensdagavond niet in volle oorlogssterkte tegen Nederland aantreden. Dat meldt bondscoach Rob Page tijdens een persconferentie in aanloop naar het duel. De nationale ploeg van Wales moest zondag nog diep gaan om een WK-ticket af te dwingen tegen Oekraïne. Page is ook vol lof over bondscoach Louis van Gaal. 

De 47-jarige bondscoach windt er op het persmoment geen doekjes om. "Het lijkt er op dat enkele ervaren spelers rust nodig hebben", valt Page met de deur in huis, die stelt dat enkele ervaren spelers nog uitgeput zijn van de wedstrijd van zondag. "Zij hebben een lang seizoen achter de rug en hebben alles gegeven tegen Oekraïne."

Ondanks de enorme prestatie van Wales, namelijk de eerste WK-deelname na 64 jaar, wil Page de draad graag weer oppakken en tegen Oranje spelen. "Dat hebben we wel even gevierd. Maar wedstrijden als tegen Nederland hebben we ook nodig om aan het niveau van het WK te wennen. We willen dat ook onze jonge spelers deze duels gaan meemaken."

Page is bekend met het palmares van tegenstander Louis van Gaal en spreekt vol lof over de 70-jarige bondscoach. "Ik was echt onder de indruk. Louis van Gaal heeft Nederland sinds zijn terugkeer nog sterker gemaakt. Hij is een absolute legende, een fantastische trainer", meent de Welshman. "Dat zie je aan zijn prestaties in het verleden en aan wat hij nu weer voor elkaar heeft gekregen", besluit hij.