Bevestiging uit Portugal: Liverpool en Benfica akkoord over recordtransfer

Bevestiging uit Portugal: Liverpool en Benfica akkoord over recordtransfer

13-06-2022 06:48
41

Liverpool en Benfica hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom van Darwin Núñez. Dat bevestigt de Portugese topclub. De Uruguayaanse spits (22) meldt zich maandag in Engeland.

Benfica maakt in een officieel statement bekend dat Liverpool maximaal 100 miljoen euro betaalt voor Núñez. In eerste instantie maakt de verliezend Champions League-finalist een basisbedrag van 75 miljoen euro over, wat door bonussen met nog 25 miljoen kan oplopen.

Núñez stapt maandagochtend op het vliegtuig en tekent na de medische keuring voor zes seizoenen op Anfield. De laatste dagen kwam de recordtransfer - Núñez wordt duurder dan Virgil van Dijk - in een stroomversnelling. Ook het Manchester United van Erik ten Hag was concreet.

Núñez speelde twee jaar voor Benfica. In 84 wedstrijden was hij goed voor 47 goals. Afgelopen seizoen kroonde de 22-jarige aanvaller zich tot topscorer van Portugal en knikkerde hij Ajax hoogstpersoonlijk uit de Champions League.

Ook maakte Núñez in de kwartfinale twee goals tegen Liverpool. "Een knappe jongen en nog een goede speler ook!", zei Liverpool-manager Jürgen Klopp daarna. "Heel goed, heel goed. Ik wist het natuurlijk al, maar hij is fysiek sterk, snel en rustig voor het doel."