Van strijden met De Ligt naar exit: Atalanta en Juventus maken transfer officieel

Van strijden met De Ligt naar exit: Atalanta en Juventus maken transfer officieel

19-06-2022 22:40
14

Drie seizoenen geleden vocht Merih Demiral nog met Matthijs de Ligt om een plekje in de Juventus-defensie, nu is de Turkse stopper definitief vertrokken uit Turijn. Atalanta Bergamo heeft besloten om Demiral definitief over te nemen.

In het afgelopen seizoen kwam de stopper al op huurbasis uit voor Atalanta. Daar heeft hij vooral in Europees verband weten te overtuigen: de nummer acht van de Serie A neemt Demiral nu definitief over van Juventus. Naar verluidt is er twintig miljoen euro bij de transfer gemoeid.

Het is niet precies duidelijk voor hoeveel jaar Demiral heeft getekend bij Atalanta. De 35-voudig international krijgt komend seizoen waarschijnlijk weer direct te maken met Hans Hateboer en Marten de Roon bij Atalanta. De twee Nederlanders speelden in het afgelopen seizoen meerdere duels samen met Demiral in de achterhoede.

In 2019 pikte Juve Demiral voor 19,5 miljoen euro op bij Sassuolo. In diezelfde transferwindow kwam De Ligt ook naar de club, waarna de twee vochten om een plekje in de defensie met Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Demiral had de strijd van De Ligt zelfs even gewonnen, maar liep toen al snel een kruisbandblessure op. In de tussentijd groeide de Oranje-international uit tot een vaste waarde.