Van Dijk tikt 'rode' Nuñez op de vingers, doodsbedreigingen voor Andersen

Van Dijk tikt 'rode' Nuñez op de vingers, doodsbedreigingen voor Andersen

16 augustus - 13:51
85

Darwin Nuñez moet zijn hoofd erbij houden, zegt ploeggenoot Virgil van Dijk. De spits van Liverpool kreeg maandagavond een rode kaart tegen Crystal Palace. Nuñez kreeg het aan de stok met Joachim Andersen.

Nuñez ergerde zich groen en geel aan Andersen en deelde een kopstoot uit. "Hij moet zich absoluut beheersen", vertelt Van Dijk in Engelse media. "Hij moet weten dat deze dingen kunnen gebeuren, vooral in de Premier League. Hij was duidelijk teleurgesteld en waarschijnlijk ook in zichzelf. Maar het is een leermoment en we zullen hem altijd steunen. Hij weet dat het niet meer mag gebeuren en hopelijk gebeurt het ook niet meer."

Andersen, die Liverpool-fans op zijn dak gekregen heeft en zelfs doodsbedreigingen gekregen heeft, is zich van geen kwaad bewust. "De hele wedstrijd zat ik heel dicht op hem, ik irriteerde hem veel en deed het goed. Ik denk dat hij daarom boos op me was. Hij gaf mij al een kopstoot en ik vertelde hem dat hij dat niet moest doen. Toen deed hij het opnieuw, dus het is een duidelijke rode kaart."

Liverpool en Crystal Palace kwamen maandag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. "Ik wil anderen niet de schuld geven. We willen goed presteren, maar het is wel grappig dat mensen na het winnen van de Community Shield andere dingen riepen en mensen ons nu afschrijven omdat we twee keer gelijk hebben gespeeld", zegt Van Dijk. "Maar dat is de buitenwereld en we concentreren ons op wat we kunnen beïnvloeden en dat is onze prestatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie