Vier afstandspegels doen Yilmaz-treffer teniet: Cambuur wint ruim in Sittard

20-08-2022 20:39 Laatste update: 20:41
74

SC Cambuur heeft zaterdagavond een ruime overwinning op Fortuna Sittard geboekt. De thuisploeg kwam via Burak Yilmaz op voorsprong, maar Michael Breij, Mees Hoedemakers en Jasper ter Heide keerden het tij namens de bezoekers: 1-4.

Bij Fortuna stonden Yilmaz en Iñigo Córdoba voor het eerst aan de aftrap. Een gouden zet van trainer Sjors Ultee, aangezien het duo de openingstreffer inleidde. Mats Seuntjens stak de Bask weg, die een afgemeten voorzet op Yilmaz in huis had. De Turk volleerde raak, al had hij daarbij wel het gelijk dat Cambuur-doelman João Virgínia niet vrijuit ging.

In het eerste bedrijf was Fortuna duidelijk de betere. Henk de Jong voelde zich gedwongen om voor rust al een dubbele wissel toe te passen. In de rust wisselde Cambuur zelfs al voor de derde keer. Waar Ultee een gouden zet deed, deed De Jong dit ook, aangezien het gewijzigde Cambuur twee minuten na rust langszij kwam. Breij kreeg de bal op 25 meter van het doel en schoot de bal snoeihard in de kruising.

Het spelbeeld golfde vervolgens op en neer, met kansen aan beide kanten. Onder meer Yilmaz had de winnende nog op zijn schoen, maar Hoedemakers kroonde zich tien minuten voor tijd tot matchwinner. De Cambuur-middenvelder tekende met twee fraaie afstandsschoten binnen zes minuten tijd voor de drie punten voor zijn ploeg. In de blessuretijd strooide Jasper ter Heide, met eveneens een prachtige goal van afstand, extra zout in de Limburgse wonden.