Noa Lang zet de knop om: 'Natuurlijk wil hij op een dag naar de buitenlandse top'

Noa Lang zet de knop om: 'Natuurlijk wil hij op een dag naar de buitenlandse top'

22-08-2022 11:05
29

Het leek een uitgemaakte zaak dat Noa Lang deze zomer zou vertrekken bij Club Brugge, maar ruim een week voor de deadline is hij nog altijd niet verkocht. Volgens moeder Manon de Vries hoeft de 23-jarige aanvaller niet per se weg bij de Belgische landskampioen, zegt zij in Het Nieuwsblad.

Op eigen verzoek begon Lang de voorbije duels op de bank, omdat hij geen blessure wilde oplopen. Als invaller ging het zondag tegen KV Kortrijk echter toch mis. Hij verzwikte zijn enkel en ging geblesseerd naar de kant. Volgens zijn moeder lijkt de schade mee te vallen. "Hij ondergaat maandag nog een scan, maar hij kon al op zijn linkervoet steunen en stappen, dus dat is goed."

Ze laat zich ook uit over de transferperikelen rond Lang, of het gebrek daaraan. "Natuurlijk wil Noa op een dag naar de buitenlandse top, maar nu zijn er nog maar tien dagen, dat is erg kort. En hij gaat sowieso enkel weg als de juiste club aanklopt. Is dat niet het geval, dan blijft hij gewoon. Of hij daar vrede mee heeft? Dat is nog vrij zacht uitgedrukt."

De ex-Ajacied zou de knop al hebben omgezet. "Noa is geliefd in Brugge, woont er leuk, is dicht bij z’n familie, straks komen er weer zes Champions League-duels aan en er is ook een WK, waardoor het belangrijk is dat hij speelt. Je mag er zeker van zijn: hij is gelukkig en wil gerust nog een jaartje blijven. Hij zit niet met transferperikelen in z’n hoofd. Die knop heeft hij al omgedraaid."

Club Brugge-trainer Carl Hoefkens maakt zich overigens nog wel 'zorgen' om de blessure van Lang. "Jammer dat hij zich blesseert, want hij viel in met de volle goesting."