Update: FC Groningen heeft beet en haalt Ricardo Pepi binnen

Update: FC Groningen heeft beet en haalt Ricardo Pepi binnen

31-08-2022 21:19 Laatste update: 21:19
119

Tim van Duijn

FC Groningen haalt de opvolger van Jorgen Strand Larsen mogelijk weg bij FC Augsburg. De club trekt hard aan Ricardo Pepi.

Pepi maakte afgelopen winter voor omstreeks twintig miljoen euro de overstap van FC Dallas naar FC Augsburg. In een eerder stadium zat ook Ajax achter de international van Amerika aan, maar echt serieus werd dat nooit. Groningen zet momenteel hoog in om Pepi naar Het Hoge Noorden te halen. Rond is het zeker nog niet en er moeten nog wat obstakels worden overwonnen, maar binnen en rondom Groningen heerst vertrouwen dat het goedkomt. Het gaat dan om een huurdeal voor één seizoen.

Met hoge verwachtingen kwam Pepi afgelopen winter binnen bij Augsburg, maar sportief viel het bijzonder tegen. De aanvaller wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in Duitse dienst. Pepi zou onder meer last hebben van heimwee. Zijn contract daar loopt nog tot de zomer van 2026.

Mocht Groningen erin slagen om Pepi op te halen bij Augsburg, dan moet hij Strand Larsen doen vergeten. De Noorse spits is op weg naar Celta de Vigo, dat van alle geïnteresseerde clubs wél tot een akkoord wist te komen met Groningen. 

Update: FC Groningen heeft Ricardo Pepi binnen. Alle plooien zijn gladgestreken: de clubs zijn het eens over een huurdeal voor één seizoen. Groningen heeft geen optie tot koop op Pepi. Het is wachten op de aankondiging van de clubs.