Vanaken blijft Belgische liefde trouw en tekent tot 2027 bij Club Brugge

Vanaken blijft Belgische liefde trouw en tekent tot 2027 bij Club Brugge

31-08-2022 16:40
21

Club Brugge heeft het contract van Hans Vanaken weten te verlengen, meldt de club via de officiële kanalen. De middenvelder van de Belgen had een contract tot 2025 maar blijft nu tot 2027.

Vanaken werd deze zomer veel in verband gebracht met een transfer, maar hij besloot uiteindelijk toch om zijn contract bij Club Brugge te verlengen. West Ham United deed een bod op de routinier, maar daar ging de Belgische kampioen niet mee akkoord. De Engelse club besloot uiteindelijk om Lucas Paqueta te halen van Olympique Lyon, waarna er weinig interesse meer was in Vanaken. 

De Belgische routinier begon zijn loopbaan in de jeugd van Lommel SK en speelde ook nog een lange tijd in de jeugd van PSV. Na een professioneel dienstverband bij Lommel United en KSC Lokeren, werd hij in 2015 officieel speler van Club Brugge. In totaal speelde hij 346 wedstrijden voor de Belgische kampioen, hierin scoorde hij 102 keer. Ook deed hij mee in 21 interlands voor de Belgische nationale ploeg.

Deze zomer werd ook Ajax nog gelinkt aan Vanaken. De Amsterdammers deden echter nooit een concreet voorstel bij Club Brugge.