'PSV ontving gewenste Gakpo-bod, speler trok stekker uit onderhandelingen'

'PSV ontving gewenste Gakpo-bod, speler trok stekker uit onderhandelingen'

01-09-2022 09:38
220

Het wordt steeds duidelijker dat Cody Gakpo zelf heeft besloten bij PSV te blijven. De Eindhovense club ontving vlak voor het verstrijken van de deadline het gewenste bedrag van Leeds United, maar de buitenspeler zag af van de overgang.

Southampton en Leeds wilden doorpakken om Gakpo binnen te halen. PSV was bereid om de vraagprijs te laten zakken naar veertig miljoen euro, maar The Peacocks hebben woensdagavond laat 45 miljoen geboden, meldt Voetbal International. Voor Gakpo moest het complete plaatje kloppen en dat bleek bij Leeds niet het geval, klinkt het.

Volgens het Eindhovens Dagblad dacht Southampton er met Gakpo vandoor te gaan. The Saints zouden ervan overtuigd zijn dat omgerekend veertig miljoen euro genoeg was om de aanvaller in te lijven. Ook Southampton ving bod bij Gakpo.

Gakpo heeft de knoop doorgehakt en blijft minimaal tot na het WK bij PSV. Het vliegtuig naar Engeland stond al klaar voor de Oranje-international, die op het laatste moment besloot niet in te stappen. Ook voor Ibrahim Sangaré was op de slotdag van de Nederlandse transferperiode concrete interesse. Chelsea was bereid om een bedrag tussen de veertig en 45 miljoen euro neer te leggen, maar ook de Ivoriaan blijft - naar verluidt - in Eindhoven.