Heracles hard onderuit tegen Jong Ajax, Jong PSV met Hoever verliest ruim

05-09-2022 21:53 Laatste update: 21:57
187

Heracles Almelo heeft voor de tweede keer dit seizoen averij opgelopen. Op De Toekomst was Jong Ajax te sterk voor de Almeloërs. Jong PSV is in eigen huis tegen een harde nederlaag aangelopen.

Jong Ajax-Heracles Almelo 4-0
Heracles won de eerste drie duels met overtuiging, daarna is er zand in de motor gekomen bij de ploeg van John Lammers. Vorige week speelde de ploeg thuis met 2-2 gelijk tegen MVV Maastricht en maandagavond was Jong Ajax veel te sterk. De Amsterdamse beloftenploeg domineerde knap. Op slag van rust tekende aanwinst Lorenzo Lucca voor de openingstreffer.

De nipte voorsprong was een juiste afspiegeling van de eerste helft. Jong Ajax speelde ook in het tweede bedrijf vol bravoure. Op het uur maakte Lucca zijn tweede van de avond en zijn derde goal in twee wedstrijden. Donny Warmerdam strooide in de slotfase extra zout in de Overijsselse wonden. Na een geweldige actie van Amourricho van Axel Dongen zorgde Warmerdam voor de derde Jong Ajax-goal. Niet veel later tekende hij ook voor het slotakkoord.

Jong PSV-TOP Oss 0-3
Hoewel Ki-Jana Hoever, Sávio en Richard Ledezma bij Jong PSV in de basis stonden, was de ploeg niet opgewassen tegen TOP Oss. De Eindhovenaren creërden meer dan de provinciegenoot, maar de bezoekers wisten de kansen uit te drukken in cijfers. Bij rust stond het 0-2 op De Herdgang en drie minuten na rust viel de derde treffer. Daarmee was het duel beslist.