Van Drongelen maakt indruk bij nieuwe club: 'Voelde goed om weer terug te zijn'

Van Drongelen maakt indruk bij nieuwe club: 'Voelde goed om weer terug te zijn'

06-09-2022 11:35
11

Rick van Drongelen vertrok op 1 september alsnog op huurbasis bij FC Union Berlin en koos voor een avontuur bij Hansa Rostock. In de 2.Bundesliga maakte hij zondag gelijk zijn debuut en dat deed de Nederlander niet onverdienstelijk.

"Ik was blij dat ik deze wedstrijd gelijk mocht starten", vertelt een opgeluchte Van Drongelen tegenover Bild. "Het voelde erg goed om weer negentig minuten te kunnen spelen. Ik wil hier mijn krachten gaan gebruiken, maar wat ik nu nog mis is ritme, kracht en uithoudingsvermogen." Van Drongelen verloor met Hansa Rostock zijn debuutwedstrijd in de 2. Bundesliga met 0-1 van Hannover 96.

Ook de 53-jarige trainer van Hansa Rostock, Jens Härtel, was tevreden over de eerste wedstrijd van de Nederlandse centrumverdediger. "Een prima debuut. Hij heeft al heel lang geen competitiewedstrijden meer gespeeld. We kunnen nu nog geen wonderen van hem verwachten."

Op achttienjarige leeftijd maakte Van Drongelen zijn debuut in de Bundesliga voor Hamburger SV. Na de degradatie van die club vertrok de Nederlander naar Union Berlin, maar daar kreeg hij nooit voet aan de grond. Na een uitleenbeurt bij KV Mechelen mag hij het dit seizoen voor Hansa Rostock proberen. Onlangs raakte de Nederlander betrokken bij een dodelijk ongeval, waar hij zelf niet gewond raakte.