LIVE-discussie: Bozdogan terug bij Utrecht, Marques begint weer op de bank bij NEC

LIVE-discussie: Bozdogan terug bij Utrecht, Marques begint weer op de bank bij NEC

16-09-2022 19:20 Laatste update: 20:35
23

FC Utrecht en NEC Nijmegen trappen vrijdagavond de zevende speelronde af in de Eredivisie. Bij de thuisploeg keert Can Bozdogan terug, terwijl Rogier Meijer bij NEC Pedro Marques op de bank houdt. 

FC Utrecht en NEC beginnen het duel als de nummers acht en tien van de Eredivisie. Beide ploegen kunnen met een overwinning een flinke stap naar de subtop zetten. Utrecht is zich na een rampzalige start aan het opkrabbelen in de competitie en won de afgelopen twee wedstrijden met krappe cijfers. Can Bozdogan keert terug na een blessure en staat meteen in de basis. 

NEC weet vooral wat gelijkspelen is: vier van de zes duels eindigde in een remise. In de vorige speelronde leek Fortuna Sittard te vertrekken met de punten, maar invaller Pedro Marques zorgde in de slotseconde voor de gelijkmaker van de Nijmegenaren. Ondanks de belangrijke treffer van Marques start de Portugees weer op de bank. Oussama Tannane is ziek en staat niet in de basis. De winnaar van dit duel schiet meteen tijdelijk door naar de zesde plek in de Eredivisie. Utrecht en NEC trappen om 20.00 uur af. 

De opstellingen: 

FC Utrecht: Barkas, Van der Maarel, Ter Avest, Bozdogan, Douvikas, Van der Kust, Toornstra, Boussaid, Sagnan, Dost, Sylla
NEC Nijmegen: Cillessen, Márquez, Tavsan, Duelund, Mattson, El Karouani, Dimata, Schöne, Verdonk, Van Rooij, Proper