Te Wierik niet eens met penalty, maar wel schuldbewust: Ik moet niet glijden

Te Wierik niet eens met penalty, maar wel schuldbewust: "Ik moet niet glijden"

17-09-2022 19:58 Laatste update: 20:08
33

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie om tegenstander Sparta zaterdag in extremis een penalty te geven. Ondanks dat stond hij na afloop schuldbewust voor de camera’s van ESPN.

Makkelie gaf in de absolute slotfase van het duel een penalty aan de Rotterdammers nadat Te Wierik een sliding inzette op Tobias Lauritsen. De Noorse aanvaller sprong over de benen van Te Wierik heen, maar zag de arbiter desondanks naar de stip wijzen. De penalty werd vervolgens benut, waarna de ploeg van trainer Maurice Steijn de wedstrijd won.

"Ik moet niet glijden, daar begint het mee. Daarmee geef ik de spits ook een kans om te springen en te vallen. Ik moet het dus bij mezelf zoeken, ook al raak ik hem niet eens", aldus Te Wierik tegenover ESPN. De verdediger hoopte dat Makkelie na het herhaaldelijk zien van de beelden zijn beslissing zou terugdraaien. "De scheids zei dat de VAR hetzelfde vertelde als ik: dat die spits er overheen sprong. Hij vond alleen dat ik te wild in kwam, waardoor ik hem vol kan raken. Ja, dat is dan moeiljk te accepteren."

Groningen-trainer Frank Wormuth, die na afloop even contact zocht met Makkelie, legt de schuld na afloop vooral bij zijn verdediger. "We moeten niet over de penalty praten, we moeten over de tackle praten. Die tackle was niet nodig."