Mané heeft overduidelijke favoriet voor Ballon d'Or-winst: 'Heilig van overtuigd'

Mané heeft overduidelijke favoriet voor Ballon d'Or-winst: 'Heilig van overtuigd'

06-10-2022 13:40 Laatste update: 13:45
21

Sadio Mané vindt dat Karim Benzema het meeste recht heeft om op 17 oktober de Ballon d’Or te winnen. De Senegalees, die erg onder de indruk is van de Real Madrid-spits, is zelf ook genomineerd voor de prestigieuze prijs.

"Eerlijk, ik denk dat Karim hem dit jaar verdient. Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid met Real Madrid. Hij heeft de Champions League gewonnen. Eigenlijk is de keuze voor hem makkelijk. Ik ben heel blij voor hem", aldus Mané na afloop van de overwinning op Viktoria Plzen (5-0) in gesprek met Diario AS. 

De bescheiden Mané, die tegen de Tsjechen de 3-0 voor zijn rekening nam, schat de prestatie van zijn collega-aanvaller nog net iets hoger in. "Ik heb natuurlijk de Afrika Cup gewonnen. Dat was een grote opluchting voor mij en voor mijn land. Daar ben ik heel blij om, maar Karim verdient die prijs. Daar ben ik heilig van overtuigd."

De twee stonden afgelopen mei nog tegenover elkaar in de CL-finale. Mané, destijds nog speler van Liverpool, verloor met 1-0. Benzema, die afgelopen woensdag met 2-1 won van Shakhtar Donetsk, was afgelopen seizoen goed voor 44 doelpunten in 46 officiële duels.