Schreuder verklaart: 'Heb nagedacht om in te grijpen, dit is een andere manier'

Schreuder verklaart: 'Heb nagedacht om in te grijpen, dit is een andere manier'

08-10-2022 16:22
88

Alfred Schreuder heeft tekst en uitleg gegeven over de opstelling van Ajax tegen FC Volendam. De oefenmeester heeft zijn basiself ten opzichte van het Champions League-debacle tegen SSC Napoli (1-6) intact gehouden.

Schreuder benadrukt dat er 'heel veel klopt' aan de opstelling. Voorin heeft de Ajax-trainer flink gepuzzeld: Dusan Tadic staat op papier op de linkerflank en Steven Berghuis op rechts. Steven Bergwijn fungeert in eerste instantie als nummer tien. "We kunnen voorin en op het middenveld van posities wisselen", zegt Schreuder tegen ESPN.

Achterin ruilen Daley Blind en Calvin Bassey van positie. "We willen zien hoe Calvin het doet als linksback. We denken dat hij en Tadic een goede combinatie kan zijn." De gehele linkerflank is dus gewijzigd. "Daar zat te weinig ontwikkeling in", stelt Schreuder. "Je kan zeggen dat Bassey verdedigend heel goed is, maar we willen het zo zien."

Schreuder erkent dat hij heeft getwijfeld om spelers wel te slachtofferen. Hij heeft besloten dat niet te doen. "Omdat ik denk dat de jongens revanche willen. Ik heb erover nagedacht om in te grijpen. Dit is op een andere manier ingrijpen. Deze jongens hebben drie weken geleden nog fantastisch gespeeld. Iedereen kan er wat van vinden, ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik bepaal."

De afgelopen week is er meer dan normaal met elkaar gesproken, vertelt Schreuder. "Ik denk dat we daardoor allemaal klaar zijn om revanche te nemen. Ik heb geprobeerd erachter te komen hoe de jongens het zien en ik heb aangegeven hoe ik het zie. We moeten allemaal kritisch zijn. De jongens hebben allemaal kunnen zeggen wat ze wilden zeggen."