Ten Hag ziet veerkrachtig United weer winnen, mijlpalen voor Antony en Ronaldo

09-10-2022 21:53 Laatste update: 21:58
51

Manchester United heeft zich ook in de Premier League hersteld van de pijnlijke nederlaag in de Manchester Derby. De ploeg van Erik ten Hag kwam nog vroeg op achterstand bij Everton. Door goals van Antony en Cristiano Ronaldo gaan de drie punten echter mee naar Old Trafford.

Een week na de 6-3 bij Manchester City wachtte Man United een bezoek aan Everton. Tussendoor boekten The Red Devils nog een krappe Europa League-zege op Omonia Nicosia. Ten Hag, die besloot om Tyrell Malacia op de bank te zetten, zag dat zijn ploeg niet lekker aan de wedstrijd begon op Goodison Park. Na vijf minuten was het namelijk al raak voor Everton.

Alex Iwobi kreeg een aangeraakte bal van Demarai Gray voor zijn voeten. De Nigeriaan aarzelde niet en haalde hard uit: 1-0. United moest daarna meteen in de achtervolging en dat ging de bezoekers niet slecht af. Tien minuten later stond het namelijk alweer gelijk, door een goal van oud-Ajacied Antony. De Braziliaan pakte ook een mooi clubrecord met zijn goal: hij is nu de eerste Man United-speler die in zijn eerste drie Premier League-duels trefzeker is.

Na de gelijkmaker bleef United sterk. Ronaldo kwam ook in de ploeg voor de geblesseerde Anthony Martial. De Portugees had maar een kwartiertje nodig om tot scoren te komen. Casemiro lanceerde Ronaldo met een mooie steekbal en de routinier drukte af: 1-2. Voor Ronaldo betekende het zijn zevenhonderdste goal in het clubvoetbal.

Na een spectaculaire eerste helft volgde een rustiger tweede bedrijf. Everton was lang niet bij machte om te jagen op de gelijkmaker, maar in de slotfase werd het wel gevaarlijk. Dat terwijl United ook nog een paar kansen kreeg. Het bleef uiteindelijk 1-2, mede door een afgekeurde goal van Marcus Rashford. Daardoor klimt Man United naar de vijfde plek in de Premier League. Ten Hag en co. hebben ook nog een duel tegoed. Everton staat nu twaalfde in de Premier League.