'Sneijder is nog enthousiaster geworden over onze plannen, het is heel serieus'

'Sneijder is nog enthousiaster geworden over onze plannen, het is heel serieus'

13-10-2022 18:59
14

De kans lijkt groot dat Wesley Sneijder in zee gaat met de eigenaren van Fortuna Sittard. Atilla Aytekin en Umut Akpinar zijn 'overtuigd geraakt van zijn meerwaarde', schrijft Voetbal International.

Sneijder moet één van de kopstukken worden in een nieuw meerjarenplan, waarbij Fortuna Sittard gaat samenwerken met andere, gelijkwaardige clubs in het buitenland. Het internationale consortium moet elkaar gaan versterken. Inmiddels hebben de nieuwe Fortuna-eigenaren Aytekin en Akpinar uitgebreid gesproken met de recordinternational.

"Wesley is nog enthousiaster geworden over onze plannen", stelt Aytekin in gesprek met VI. "Het is een heel mooi project waar we heel serieus mee bezig zijn, geen luchtfietserij, dat zien mensen. Wesley ook. Op onze beurt zijn wij heel enthousiast over hem. Je hebt altijd een bepaald beeld vanuit de media. Maar als je rustig met iemand zit, zie je inzichten en capaciteiten veel reëler en rationeler naar voren komen."

Wat de rol van Sneijder precies wordt, weet Aytekin nog niet. "Zover zijn we nog niet. We voeren op dit moment veel verkennende gesprekken en zijn bezig een goed team neer te zetten." Sneijder gaat niét aan de slag bij Fortuna. "Het gaat echt over het consortium dat we nu concreet aan het oprichten zijn. In februari of maart volgend jaar willen we dat presenteren."