Ten Hag over eerder vertrekkende Ronaldo: 'Daar zullen we morgen over spreken'

Ten Hag over eerder vertrekkende Ronaldo: 'Daar zullen we morgen over spreken'

19-10-2022 23:51
63

Erik ten Hag won woensdagavond op overtuigende wijze van Tottenham Hotspur. De Nederlandse manager won met 2-0, maar was oppermachtig tegen de zwak ogende Londenaren. Cristiano Ronaldo was in negatieve zin de uitblinker, vanwege het feit dat hij in de 89e minuut al naar de kleedkamer vertrok.

"Ik ga nu eerst genieten van de overwinning van ons team en de manier waarop wij het plan hebben laten lukken", vertelt Ten Hag over de situatie rondom Ronaldo tegen Viaplay. "We focussen ons op de groep en op de spelers die er wel gewoon zijn. We zullen morgen met zijn situatie gaan dealen, vandaag doen we dat nog niet." Het is niet de eerste keer dat Ronaldo het stadion eerder verliet. In het begin van het seizoen deed hij dit ook al eens.

Ten Hag was wel enorm tevreden over zijn basiself in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. "Tegen een goede ploeg als deze had ik niet verwacht dat we echt zó zouden domineren en de tegenstander de wil opleggen. We gaan proactiever voetballen zowel in balbezit als in balverlies. We worden als team dominanter en dat staat mij wel aan." Manchester United staat op dit moment vijfde in de Premier League met nog maar één punt achterstand op de nummer vier Chelsea.

De groei die Manchester United doormaakt is ook iets wat Ten Hag erg kan bekoren. "Je ziet die ontwikkeling er bij ons steeds meer inzitten. Alleen moeten we wedstrijd als zondag tegen Newcastle United ook winnen en niet met 0-0 gelijkspelen."