Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij lijkt nieuw systeem te kiezen

Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij lijkt nieuw systeem te kiezen

20-10-2022 06:55
90

PSV treedt donderdagavond mogelijk in een flink gewijzigde opstelling aan in de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal. Het Eindhovens Dagblad denkt dat coach Ruud van Nistelrooij in Londen weleens kan kiezen voor vijf verdedigers.

PSV deed de afgelopen weken het nodige vertrouwen op. De Eindhovenaren boekten onder meer klinkende zeges op FC Zürich en FC Utrecht. Van Nistelrooij wuifde het idee van een nieuw systeem desondanks niet meteen weg op de persconferentie. "Je denkt erover na om een andere opstelling te spelen. Die afweging maak je."

Het ED vermoedt dat Cody Gakpo en Xavi Simons de voorhoede vormen tegen Arsenal. Zij worden in hun rug gesteund door Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Érick Gutiérrez. Achterin komt een plaatsje vrij voor Jarred Branthwaite, die centraal staat naast André Ramalho en Armando Obispo. Phillipp Mwene en Philipp Max zijn de vleugelverdedigers. Onder meer Jordan Teze zit daardoor opnieuw op de bank.

Van Nistelrooij gaf ook al aan dat Noni Madueke, Luuk de Jong en Mauro Júnior nog niet zullen starten. Zij kunnen wel invallen.

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Obispo, Max; Gutiérrez, Veerman, Sangaré; Simons Gakpo