De Boer viert 'bizar' Eredivisie-debuut: 'Glimlach is er niet meer vanaf gegaan'

De Boer viert 'bizar' Eredivisie-debuut: 'Glimlach is er niet meer vanaf gegaan'

23-10-2022 19:37
20

FC Groningen-doelman Jan de Boer is uitzinnnig van vreugde na de zege op PSV (4-2). De sluitpost maakte tegen de Eindhovenaren zijn Eredivisie-debuut en stond naar eigen zeggen met een grote glimlach te keepen.

Door blessures van Michael Verrips en Peter Leeuwenburgh stond de 22-jarige Fries onder de lat bij Groningen. "Vanaf moment één was het leuk", zegt hij tegen ESPN. "Ik had vanaf de eerste minuut een glimlach op mijn gezicht, die is er niet meer vanaf gegaan. Het is heerlijk om zo je Eredivisie-debuut te mogen maken. Ik hoorde het zaterdag na de training. Toen heb ik me voorbereid op vandaag, niet anders dan normaal. Er was een klein beetje extra spanning."

PSV stuitte zeven keer op een lichaamsdeel van De Boer, die daarmee een aanzienlijk aandeel had in de overwinning. "Voor een keeper is de eerste bal het belangrijkst", reageert hij koeltjes. "Dan groei je in de wedstrijd. Het is altijd lekker om zelfvertrouwen te krijgen. Maar dit... Bizar. Dit seizoen maken we niet makkelijk goals. We kregen iets onoverwinnelijks over ons heen. Een heerlijk gevoel, een droom om zo je debuut te maken."

Na afloop van het duel stond De Boer met een megafoon de fanatieke Groningen-aanhang op te zwepen. "Ik werd een beetje die hoek ingeduwd", lacht hij. "Normaal ben ik er niet zo van, maar je moet de fans ook bedanken na zo'n middag als vandaag. Wat nu? Ik ga zo lekker ergens eten met vrienden en familie en dan zien we morgen wel weer."