Slot hoeft niet te rekenen: 'Zou voor Feyenoord ongelofelijke prestatie zijn'

Slot hoeft niet te rekenen: 'Zou voor Feyenoord ongelofelijke prestatie zijn'

26-10-2022 20:18
40

Feyenoord kan donderdagavond een grote stap zetten richting overwintering in de Europa League. Arne Slot en Gernot Trauner zijn desondanks op hun hoede voor Sturm Graz, dat revanche zal willen na de 6-0 in De Kuip.

"Zo'n grote nederlaag in Europa komt voor Sturm Graz niet vaak voor. Wij hadden een hele goede dag, zij een slechte. Wij zijn niet zo stom om te denken dat het net zo zal gaan als in Rotterdam. De laatste weken hebben ze vaak genoeg aangetoond hoeveel kwaliteit ze hebben, zoals bijvoorbeeld tegen Lazio. Het is aan ons om hen geen extra energie te geven", zegt Trauner op de persconferentie.

Ook Slot verwacht dat Sturm Graz iets wil goedmaken na de afstraffing van anderhalve maand geleden. "Dat proefde ik toen al direct na de wedstrijd. Revanchegevoelens zorgen niet voor doelpunten, maar spelers die extra fanatiek in het veld staan vergroten daarmee wel de kans op een resultaat. Wij zullen daar iets tegenover moeten stellen", stelt de coach. "Ik merkte na die 6-0 dat er geen sprake was van een team dat zich verslagen voelde. En dat hebben ze in de weken erna ook aangetoond met hun prestaties en resultaten. Of dat onze prestatie van die avond extra knap maakt? Ik vind van wel."

Slot denkt dat Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz boven zichzelf uit is gestegen. "Over het algemeen missen we dit seizoen veel kansen, maar in die wedstrijd vloog juist bijna alles erin. En dat terwijl het in het begin van de wedstrijd juist gelijk op ging. Wij waren heel goed en hebben Sturm Graz toen goed bestreden, maar het wedstrijdverloop was ook ideaal voor ons."

Een nieuwe zege brengt Feyenoord op de drempel van de knock-outfase van de Europa League, maar Slot gaat niet rekenen. "Want de situatie is niet zo ingewikkeld. Als wij een van de twee wedstrijden winnen, is de kans levensgroot dat wij overwinteren. Zeker dankzij het doelsaldo dat wij hebben ten opzichte van andere teams. Het zou voor Feyenoord een ongelofelijke prestatie zijn."