Heitinga over Ihattaren-vertrek: 'Spijtig voor de persoon en de voetballer Mo'

Heitinga over Ihattaren-vertrek: 'Spijtig voor de persoon en de voetballer Mo'

31-10-2022 20:26 Laatste update: 01-11-2022 15:58
55

John Heitinga vindt het jammer dat Ajax en Mohammed Ihattaren niet langer met elkaar doorgaan. De trainer van Jong Ajax maakte eerder dit jaar van dichtbij mee hoe de talentvolle speler opkrabbelde na een lange periode zonder wedstrijden.

Ihattaren speelde één officieel duel in de hoofdmacht van Ajax en kwam daarnaast vijf keer uit voor Jong Ajax, waar hij bij vlagen een geweldige indruk achterliet. Daar bleef het bij. Maandag maakte Ajax bekend te breken met de voormalig PSV’er, die op 3 januari 2023 weer terug gaat naar Juventus. 

Wedden

Meer odds

John Heitinga, de trainer die hem destijds bij Jong Ajax begeleidde, zag het nieuws met lede ogen aan. "Ik heb het vandaag ook vernomen", reageert hij bij ESPN. "Uiteindelijk neemt de directie daar een besluit over. Ik vind het spijtig voor de persoon en de voetballer Mo. Helaas is het niet wat we gehoopt hadden."

"Ik denk dat hij bewezen heeft hoe talentvol hij is en hoeveel potentie hij heeft. Ik vind het heel spijtig. Voetballen kan hij, hopelijk laat hij zijn kunstjes snel weer zien", aldus Heitinga in aanloop naar het duel van Jong Ajax met Willem ll.