Slot eerlijk bij Feyenoord: 'Ook bij mij en mijn staf onderwerp van gesprek'

Slot eerlijk bij Feyenoord: 'Ook bij mij en mijn staf onderwerp van gesprek'

06-11-2022 15:04
21

Arne Slot heeft zich voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam uitgelaten over Marcos López, Danilo Pereira en Santiago Gimenez. Over de linksback van Feyenoord is hij niet helemaal tevreden, over de twee spitsen wel.

Lopez moet in Volendam zijn basisplaats afstaan aan Quilindschy Hartman, die door Slot wordt beloond voor zijn goede invalbeurt tegen SS Lazio (1-0). "Daarnaast heeft Marcos een aantal mindere optredens gehad", verklaart de Feyenoord-trainer aan ESPN.

"In de eerste helft tegen Lazio was Marcos niet heel gelukkig aan de bal, net als tegen Sturm Graz. Toen bleef hij alleen verdedigend wel prima op de been. Hartman heeft een goede invalbeurt gehad en heeft het daarvoor ook goed gedaan. Daarom start hij vandaag."

Slot kiest zondag weer voor Danilo als diepe spits. Gimenez, de matchwinner tegen Lazio, zit daardoor op de bank. De spitsendiscussie wordt niet alleen door de buitenwacht gevoerd, erkent de trainer met een lach. "Ook bij mij en mijn staf is dat onderwerp van gesprek."

"Het is natuurlijk ook niet zo raar. Danilo en Santiago scoren allebei. Het gekke is: als de één begint te scoren, dan stopt de ander daar even mee. Het ontloopt elkaar weinig, dat is duidelijk. Danilo doet heel veel dingen goed, waarvan ik vind dat Santiago die nog kan verbeteren. Maar Santi doet ook dingen perfect", besluit Slot.