Ten Hag ziet ongeslagen reeks Manchester United stranden met pak slaag

06-11-2022 16:58 Laatste update: 17:00
27

Erik ten Hag heeft met Manchester United de eerste nederlaag in tien wedstrijden geleden. Aston Villa was bij het debuut van manager Unai Emery te sterk: 3-1. Donny van de Beek had opnieuw een basisplaats en werd na een uur gewisseld.

Met Cristiano Ronaldo als aanvoerder had Manchester United het vanaf de aftrap moeilijk met Aston Villa. Emery zag zijn spelers over het veld vliegen en na negen minuten was het ook raak: Leon Bailey klopte Lisandro Martínez op snelheid en knalde de bal in de lange hoek.

Amper drie minuten stond het al 2-0 door een benutte vrije trap van Lucas Digne. United werd volledig overrompeld en mocht van geluk spreken dat laagvlieger Villa niet uitliep naar een nog grotere voorsprong. Vlak voor rust deed de ploeg van Ten Hag uit het niets wat terug: Luke Shaw scoorde met een van richting veranderd schot.

In de tweede helft leek Manchester United erop en erover te willen bij Aston Villa, maar niets bleek minder waar. Sterker nog, vlak na rust werd het 3-1 via de volledig vrijstaande Jacob Ramsey. Van die dreun herstelde United niet meer. Het enige 'hoogtepunt' was een pittig opstootje tussen Ronaldo en tegenstander Tyrone Mings. United verloor 27 jaar geleden voor het laatst op Villa Park.