Rechter 'maakt gehakt' van werkwijze KNVB en draait stadionverbod Ajacied terug

Rechter 'maakt gehakt' van werkwijze KNVB en draait stadionverbod Ajacied terug

07-11-2022 19:07
102

De KNVB heeft op verkeerde wijze het stadionverbod van een Ajax-supporter afgehandeld, zo oordeelde de rechter onlangs in Den Bosch. Het stadionverbod werd uitgedeeld na het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk in maart van dit jaar. 

De supporter wilde vlak voor het einde van de wedstrijd naar huis, toen de tussenstand nog 2-2 was. Toen Ajax vervolgens een grote kans kreeg, bleef hij stilstaan op de trap, om te kijken. Een steward wees hem erop dat hij door moest lopen, waarna de verhalen vervolgens uiteen lopen. Volgens de steward negeerde hij zijn bevel. De man kreeg uiteindelijk een stadionverbod van dertig maanden en daarbovenop een boete van 450 euro. 

De rechter stelt inmiddels dat er 'geen sprake is geweest van een eerlijke procesgang', waarna er een streep werd gezet door het stadionverbod en de boete. De KNVB gaat de procedure nu wijzigen, maar de bond meldt daarbij nog niet hoe. 

De advocaat van de Ajacied reageerde tegenover het Algemeen Dagblad op de zaak. "Als de KNVB met alle zaken omgaat zoals deze, dan zouden veel meer supporters gang moeten maken naar de rechter. De rechter heeft gehakt gemaakt van de procedure."