Schreuder legt uit waarom Blind weer op Ajax-bank zit: 'Hebben erover gesproken'

Schreuder legt uit waarom Blind weer op Ajax-bank zit: 'Hebben erover gesproken'

09-11-2022 19:51
111

Alfred Schreuder heeft zich voorafgaand aan het treffen tussen Ajax en Vitesse uitgelaten over Daley Blind en Calvin Bassey. Eerstgenoemde begint voor de derde wedstrijd op rij op de bank, terwijl Schreuder juist vasthoudt aan Bassey in zijn opstelling.

Nu Blind weer op de bank begint, krijgt Schreuder de vraag of de passing van de verdediger nu niet meer genoeg is voor een plek in het elftal. "Je hebt daar natuurlijk afwegingen in gemaakt", antwoordt de Ajax-coach bij ESPN. "We hebben er met elkaar over gesproken en ik heb nu de keuze gemaakt om vorige wedstrijden Owen en Devyne op te stellen."

 Ik ben er zeker van overtuigd dat Daley een hele goede passer is. Hij brengt altijd andere mensen goed in stelling, maar we maken een andere keuze. Uit bij Rangers vind ik dat we uitstekend hebben laten zien hoe we dat ook kunnen oplossen." Bassey heeft juist nog veel te leren aan de bal, ziet ook Schreuder. "Het moet sneller achterin, ze moeten sneller die bal spelen. Normaal is dat een absolute kwaliteit van Timber, terwijl Calvin weet dat hij zichzelf daarin moet verbeteren."

"Wij willen hem daarvoor de tijd geven", stelt Schreuder. "Die tijd heeft hij ook nodig. We weten allemaal hoe het is gegaan met Martínez en Álvarez: in het verleden speelden zij ook niet. Na de wedstrijd tegen Rangers zei iedereen dat Bassey prima speelde. Het gaat er ook om welke opties hij krijgt: wie biedt zich aan op het juiste moment? Daar moeten ook de backs en middenvelders een rol in spelen."