Matchwinner Hartman goud waard voor Feyenoord: 'Ik heb mijn kans wel gepakt'

Matchwinner Hartman goud waard voor Feyenoord: 'Ik heb mijn kans wel gepakt'

10-11-2022 22:53 Laatste update: 22:55
66

Quilindschy Hartman kroonde zich donderdag tot matchwinner in het duel met SC Cambuur. De linksback van Feyenoord tekende in de openingsfase voor de enige treffer van de wedstrijd, die volgens hem veel beter had gemoeten.

Na afloop verscheen de verdediger, die sinds de overwinning op SS Lazio (1-0) vorige week donderdag het vertrouwen krijgt van Arne Slot, voor de camera’s van ESPN. "Het was gewoon niet goed genoeg. Als je het thuis tegen de nummer zeventien van de Eredivisie zo lastig hebt, is dat niet goed. Het moet zondag tegen Excelsior zeker beter, dan willen we het jaar goed afsluiten."

Ondanks het bij vlagen matige veldspel is de twintigjarige verdediger zeer blij met zijn eerste én fraaie treffer voor Feyenoord. "Ja, zeker een mooie goal. Hij was vol overtuiging ingeschoten. Zo’n eerste goal is natuurlijk altijd mooi", aldus een stralende Hartman.

De linkspoot hoopt dat hij zich vanavond nog verder in de kijker heeft gespeeld bij Slot. "Of ik mijn kans heb gepakt? Een beetje wel, denk ik. Ik ben niet nerveus nee. Als ik ergens niet zenuwachtig voor hoef te zijn is het voetballen, want dat kan ik." Hartman spiegelt zich aan Tyrell Malacia, die afgelopen zomer na een sterke seizoen als linksback de overstap maakte naar Manchester United. "Natuurlijk is de weg die Tyrell Malacia heeft afgelegd een voorbeeld. Ook hij komt uit de eigen jeugd. Voor dit seizoen zat ik nog bij 021, dus ik ben verder dan ik had gedacht. Maar dit moet ik volhouden."