Van Hanegem adviseert Ajax-aankoop: 'Ze vinden hem nors, maar hij is heel aardig'

Van Hanegem adviseert Ajax-aankoop: 'Ze vinden hem nors, maar hij is heel aardig'

15-11-2022 09:54
101

Willem van Hanegem denkt dat Ajax vol voor de komst van Hakim Ziyech moet gaan tijdens de winterstop. Een ontslag van Alfred Schreuder is volgens De Kromme niet de oplossing.

"Dat is het makkelijkste dat je kunt doen", vertelt Van Hanegem in gesprek met Hans Kraay junior voor ESPN. "Iedereen begint te zaniken. Maar in het begin zeiden ze: wie moet Bergwijn stoppen? Hij speelde ook heel goed. En Ajax speelde ook heel goed bij vlagen. En nu is het helemaal niets en moet de trainer weg..."

Van Hanegem richt de pijlen juist op de spelers, onder wie Steven Bergwijn. "Spelers weten niet wat ze moeten doen, dat is wel erg triest. Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Het is te gek voor woorden. Volwassen spelers, die in de top spelen. Hij heeft bij Tottenham gespeeld en je staat 3-1 voor, maar je weet niet wat je moet doen?"

Van Hanegem vindt het vertrek van Lisandro Martínez het grootste gemis voor Ajax, maar vindt niet dat de kritiek op opvolger Calvin Bassey terecht is. "Die schuiven ze nu alles in de schoenen. Maar als ik tegen Bassey moet spelen, zou ik toch denken: dat wordt toch een slechte middag voor mij. Het is zó'n gozer, en hij kan heus wel verdedigen. Je moet alleen niet tegen die jongen zeggen dat hij moet doorschuiven naar de middenlijn."

Van Hanegem zou een terugkeer van Ziyech toejuichen vanuit Ajax-perspectief. "Dat zou een goede keus zijn. Dat heb je goed gezien", prijst hij Kraay. "Het is een heel goede opmerking. Ik zou alles in het werk stellen om hem binnen te halen. Het is gewoon een heel aardige jongen. De mensen vinden hem nors en arrogant, maar het is echt een geweldig iemand."