11-12-2022 16:28 Laatste update: 16:38
84

Het debuut van Dick Advocaat als trainer van ADO Den Haag is uitgelopen op een grote teleurstelling. De noodlijdende club ging ook bij Almere City hard onderuit.

Almere City - ADO Den Haag 4-1
ADO trok Advocaat aan om de club uit het slop te trekken, maar kent onder zijn leiding een valse start. Het dreigde al vroeg in de wedstrijd op achterstand te komen na een foute terugspeelbal van Ricardo Kishna. Doelman Hugo Wentges kon dat voorkomen en kort daarna maakte Malik Sellouki de 0-1 in Almere. ADO kreeg veel kansen om ook op 0-2 te komen en maakte de tweede ook, ware het niet dat de arbitrage affloot voor buitenspel. Daarna maakte Jeredy Hilterman uit een vrije trap de 1-1.

ADO gaf de wedstrijd in de tweede helft weg. Wentges kon een makkelijk gegeven strafschop nog keren, maar was kansloos bij de tweede van Lance Duijvestijn. Daar ging een rode kaart van Daryl Werker aan vooraf, die even voor keeper speelde. Hilterman besliste vervolgens de wedstrijd, waarna Álvaro Peña de nederlaag voor ADO extra pijnlijk maakte.

De Graafschap - FC Eindhoven 1-2
Voor De Graafschap is de hervatting begonnen met een teleurstelling. Het verloor thuis van FC Eindhoven, dat zicht houdt op de bovenste plekken. Het spektakel was er pas na rust, toen Dyon Dorenbosch na 53 minuten voor 0-1 zorgde. Naoufal Bannis verdubbelde de score ongeveer een kwartier voor tijd.

Door een doelpunt van Hicham Acheffay werd het toch nog even spannend, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Roda JC - Heracles Almelo 1-3
Heracles Almelo heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. Gemakkelijk ging het niet, maar gewonnen van Roda JC werd er wel: 1-2. Het begin van Roda was veelbelovend, getuige de vroege voorsprong, waar Teun Bijleveld verantwoordelijk voor was, al maakte Samuel Armenteros al weer snel gelijk.

Heracles moest diep gaan om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met nog 22 minuten officiële speeltijd op de klok bracht Emil Hansson Heracles de voorsprong - en tien minuten voor tijd was het Nikolai Laursen die het duel besliste na een fout van Ted van de Pavert.

VVV-Venlo - MVV 2-1
Lang leek MVV op weg naar een overwinning op VVV-Venlo, die hen de tweede plaats in de competitie zou bezorgen, maar de wedstrijd viel in de slotfase in het water voor de club uit Maastricht: 2-1. VVV verstevigt daardoor de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Door een goal van Ruben van Bommel, de zoon van, na rust was MVV hard op weg naar een nieuwe overwinning in de competitie, maar in de slotfase werd de wedstrijd uit handen gegeven. Trainer Maurice Verberne zag zijn ploeg in de slotfase door de knieën zakken. Robert Klaasen maakte na 73 minuten gelijk voor VVV, waarna Nick Venema de winnende treffer maakte.