'Gakpo heeft de best mogelijke keuze gemaakt, daar komt hij beter tot zijn recht'

'Gakpo heeft de best mogelijke keuze gemaakt, daar komt hij beter tot zijn recht'

29-12-2022 17:45 Laatste update: 17:45
31

Ronald de Boer vindt dat Cody Gakpo het juiste heeft gedaan om voor Liverpool te kiezen. De analist schetst dat hij bij The Reds waarschijnlijk vaker op zijn favoriete positie zal spelen dan bij Manchester United.

In gesprek met TalkSPORT zegt hij dat Gakpo één van de grootste Nederlandse talenten is. "Ik heb hem nu een aantal jaar gezien. Hij heeft geweldige potentie. Voor mij is hij één van de grootste talenten van Nederland", zegt De Boer.

"Hij heeft het vermogen om te scoren met rechts als hij vanuit links naar binnen komt. Hij heeft de snelheid en kan goed dribbelen." Er is nog iets anders wat Gakpo zo goed maakt, volgens De Boer. "Hij is een heel slimme jongen. Als ik hem zie en als hij op televisie praat merk ik dat. Hij weet wat hij wil en kan uitgroeien tot een nog betere speler."

De Boer gelooft dat Gakpo bij Liverpool beter tot zijn recht komt dan bij Manchester United. "Hier kan hij vaker op links spelen. Daar is hij het gevaarlijkste. Hij kan ook in de spits spelen, maar dan wel in een systeem met twee spitsen. Hij is niet het type Robert Lewandowski. Achter de spitsen spelen deed hij voor Oranje ook heel goed", besluit hij.