Brands bespreekt mogelijke PSV-opvolger Gakpo en zet streep door naam Karlsson

Brands bespreekt mogelijke PSV-opvolger Gakpo en zet streep door naam Karlsson

30-12-2022 19:01 Laatste update: 19:16
102

PSV onderzoekt de mogelijkheden om voor Cody Gakpo een vervanger aan te trekken. Dat vertelde algemeen directeur Marcel Brands voor het oefenduel met AC Milan aan Veronica.

PSV verkocht Gakpo deze week voor om en nabij de vijftig miljoen euro aan Liverpool. Dat was niet tegen te houden, aldus Brands. "Je hebt altijd gemengde gevoelens. Aan de ene kant ga je hem missen, maar voor Cody is dit een fantastische club. We hebben hem in de zomer verteld dat hij moest wachten op een grotere club. Als die dan komt en Cody wil graag, dan is het moeilijk om tegen te houden."

PSV hoopt zich dusdanig te versterken dat het de titelkansen niet beïnvloedt. "We zullen Cody missen, maar kunnen kijken of we iets op de markt kunnen doen. Alleen als het ons versterkt. Je moet nooit denken aan een nieuwe Cody, want Cody is Cody, maar we zullen kijken of we hem gaan vervangen en hoe. Met Anwar El Ghazi hebben we er al op geanticipeerd, dus we kijken rustig. We overleggen met Ruud (Van Nistelrooij, red.) wat het beste is."

"Je kijkt altijd naar de Nederlandse markt, maar daar is het lastiger om iemand te halen die er direct staat. Karlsson? Een goede speler, maar staat niet op ons lijstje. Malen? Dat is een hele goede speler, maar die is kort geleden verkocht. Ik lees de namen ook, maar we hebben nog niemand benaderd of wat dan ook."