'KNVB verrast: Nigel de Jong wordt nieuwe directeur topvoetbal'

'KNVB verrast: Nigel de Jong wordt nieuwe directeur topvoetbal'

04-01-2023 15:58 Laatste update: 17:24
203

De KNVB verrast door Nigel de Jong aan te stellen als directeur topvoetbal. Volgens De Telegraaf is het zeker dat De Jong Nico-Jan Hoogma op zal volgen bij de voetbalbond.

De 38-jarige De Jong was na zijn spelerscarrière analist bij meerdere televisiezenders, waaronder Viaplay. Dat ruilt hij in voor een topfunctie bij de KNVB. Hij begon na zijn carrière ook aan het masterprogramma Internationals Business bij de UEFA en stak nooit onder stoelen of banken ooit graag een topfunctie te willen bekleden.

Ervaring heeft De Jong niet, maar volgens De Telegraaf zal hij begeleid worden door de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, directeur voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven en manager voetbalbeleid Aloys Wijnker.

De Jong is bij de KNVB de opvolger van Hoogma, die inmiddels technisch directeur bij Heracles Almelo is. De afgelopen veertien maanden zocht de bond naar een opvolger, maar zonder succes. Zo waren Earnest Stewart en Mo Allach in beeld. Stewart wilde bij de Amerikaanse bond blijven, maar onduidelijk is waarom het Allach, directeur bij RKC Waalwijk, het niet geworden is.