'Als Ajax verliest, dan breekt de hel los. Er zal gewonnen móéten worden'

'Als Ajax verliest, dan breekt de hel los. Er zal gewonnen móéten worden'

20-01-2023 10:42 Laatste update: 11:08
73

Niet Feyenoord, maar Ajax is zondag de lichte favoriet. Dat vindt Siem de Jong, die acht doelpunten maakte in de Klassieker. Hedwiges Maduro vreest de gevolgen als de Amsterdammers verliezen in De Kuip.

De Jong, tegenwoordig actief voor De Graafschap, denkt dat de individuele kwaliteiten van Ajax de doorslag geven tegen Feyenoord. "Ajax is een beetje zoekende, maar ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit, op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International.

Als het toch misgaat voor Ajax, hangt Schreuder een ontslag boven het hoofd. De Jong vindt het daar nog veel te vroeg voor. "Ze zijn duidelijk zoekende, maar Ajax heeft dit seizoen ook heel goede wedstrijden gespeeld. Ik heb er vertrouwen in dat ze weer punten gaan pakken. Het is nu nog te wisselvallig. Als de prestaties en de resultaten niet komen, dan staat elke trainer bij Ajax onder druk, dat hoort er nu eenmaal bij."

Maduro noemt Feyenoord en Ajax 'gelijkwaardig'. "Als Ajax verliest, dan breekt de hel los", voorspelt de oud-Ajacied. "Verliest Feyenoord, dan zal het wat rustiger zijn. Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken. Dat er gewonnen móét worden."