Schreuder erkent gebroken transferbelofte van Ajax: 'Dat is mij toegezegd'

Schreuder erkent gebroken transferbelofte van Ajax: 'Dat is mij toegezegd'

21 januari - 16:10 Laatste update: 18:01
160

Alfred Schreuder voelt zich niet in zijn hemd gezet door de clubleiding, maar had andere ideëen over zijn selectie toen hij in de zomer Erik ten Hag opvolgde als trainer van Ajax. Dat bevestigt hij in een groot interview met De Telegraaf.

Schreuder wist dat hij na het vertrek van Ten Hag naar Manchester United niet op een gemakkelijk moment instapte in Amsterdam. Maar: "Natuurlijk had ik niet verwacht dat er zó veel spelers (dertien, van wie acht potentiële basisspelers, red.) zouden vertrekken", aldus de Ajax-coach in het interview, dat daags voor de Klassieker tegen Feyenoord is gepubilceerd.

Schreuder erkent dat bepaalde afspraken niet zijn nagekomen door de clubleiding. "Er is me toegezegd dat er maximaal vier zouden worden verkocht." Dat nuanceert de trainer wel meteen. "Door de bedragen die werden geboden, begreep ik wel dat de clubleiding overstag ging. Ajax heeft er bewust voor gekozen het zó te doen. Maar dan weet je dat het voor een trainer in het begin moeilijker kan worden."

"Ik was er natuurlijk niet blij mee dat Antony wegging. We hebben nog altijd een prima groep. Maar hij was een extra wapen", zegt Schreuder, die inmiddels wél veel publiekelijke steun krijgt van algemeen directeur Edwin van der Sar en technisch managers Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. "Ik denk dat het goed was geweest als de clubleiding aan het einde van de transferwindow de werkelijke stand van zaken had gecommuniceerd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s