Ajax zorgt voor verbazing: 'Ze hebben de slechtste restverdediging van Europa'

Ajax zorgt voor verbazing: 'Ze hebben de slechtste restverdediging van Europa'

29-01-2023 20:20 Laatste update: 22:01
163

Kenneth Perez en Kees Kwakman zijn alles behalve onder de indruk van Ajax, ook al won het met 1-4. De twee analisten keken stomverbaasd naar de restverdediging van de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Excelsior. 

Ajax speelde dusdanig aanvallend dat Excelsior continu gevaarlijk wist te zijn in de omschakeling. Ajax incasseerde 'slechts' één tegendoelpunt in de wedstrijd, maar dat had ook anders kunnen zijn. "Ajax speelde aanvallend, maar wel met alle risico's van dien", begint Perez bij Dit was het Weekend van ESPN.

"De restverdediging... Krankzinnig", gaat Perez verder, waarna Kwakman hem bijvalt. "De restverdediging van Ajax is de slechtste van Europa. Ajax speelde zonder echte controleur, iemand die de wacht houdt. In de eerste helft zag je een paar keer het balverlies waar Heitinga het na afloop ook over had."

Kwakman denkt dat het probleem onder Erik ten Hag ook al zichtbaar zijn en wijst naar de backs. In het huidige team van Ajax zijn dat Devyne Rensch en Owen Wijndal. "Ze moeten beter lezen hoe hoog ze kunnen staan. Ze staan zo hoog dat de ruimtes eigenlijk kleiner worden en ze bij balverlies terug moeten sprinten", besluit hij.