Flinke opsteker voor Wijnaldum: blessurespook lijkt verleden tijd

Flinke opsteker voor Wijnaldum: blessurespook lijkt verleden tijd

31-01-2023 16:26
26

Georginio Wijnaldum lijkt spoedig zijn rentree te kunnen maken bij AS Roma. De 32-jarige middenvelder heeft voor het eerst in vijf maanden een volledige groepstraining afgewerkt bij de Romeinen.

Wijnaldum lijkt daarmee volledig hersteld van een gebroken scheenbeen. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de 86-voudig international woensdagavond alweer deel uit maken van de selectie van coach José Mourinho voor het bekerduel met Cremonese. Anders zit hij zaterdag weer bij de groep voor het Serie A-duel met Empoli.

Wijnaldum ging vorige zomer op huurbasis van Paris Saint-Germain naar Roma, maar hij raakte al snel geblesseerd. Het ging mis na een botsing met ploeggenoot Felix Afena-Gyan op de training. Daardoor moest de oud-speler van Feyenoord, PSV en Liverpool ook een streep zetten door het WK, al werd hij voor zijn kwetsuur een paar keer gepasseerd door toenmalig bondscoach Louis van Gaal.

Onder Ronald Koeman was Wijnaldum wel lange tijd een belangrijke schakel in Oranje. Nu Koeman is teruggekeerd, stijgen ook zijn kansen op een rentree. Het Nederlands elftal komt eind maart weer in actie, in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk en Gibraltar.