Ten Hag heeft verrassende rol Martínez in petto: 'Moet creatief zijn als manager'

Ten Hag heeft verrassende rol Martínez in petto: 'Moet creatief zijn als manager'

01-02-2023 15:43
27

Erik ten Hag kan woensdagavond in het duel om de League Cup tegen Nottingham Forest nog geen beroep doen op Marcel Sabitzer. De Oostenrijker, die dinsdagavond laat werd binnengehaald als vervanger voor de geblesseerde Christian Eriksen, is nog niet speelgerechtigd.

Door de afwezigheid van Sabitzer heeft Ten Hag een nieuwe rol in petto voor Lisandro Martínez. De manager van United overweegt de Argentijn een linie door te schuiven, iets waar hij alle vertrouwen in heeft. "Hij heeft het eerder gedaan", aldus de Nederlander op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Forest. "Ik moet creatief zijn als manager in zulke situaties."

Het samenstellen van het middenveld is inmiddels behoorlijk puzzelen geworden voor Ten Hag. Naast Eriksen is ook Scott McTominay voorlopig niet beschikbaar. Hij kampt met spierklachten. Een andere logische vervanging voor Eriksen lijkt Fred. United verdedigt woensdag op Old Trafford een 0-3 voorsprong. Tijdens het heenduel, op woensdag 25 januari, maakte Wout Weghorst zijn eerste treffer voor The Mancunians.