Heitinga scherpt regels Ajax aan: 'Dan niet bij selectie, ongeacht wie je bent'

Heitinga scherpt regels Ajax aan: 'Dan niet bij selectie, ongeacht wie je bent'

5 februari - 13:15 Laatste update: 13:48
87

John Heitinga heeft een aantal belangrijke huisregels meegegeven aan zijn spelers bij de hoofdmacht van Ajax. De trainer heeft paal en perk gesteld aan onder andere het gebruik van telefoons.

"Gewoon normaal gedrag", vertelt Heitinga bij ESPN, als hem wordt gevraagd naar zijn regels. De aanleiding daarvoor was een eerder gesprek, waarin Edson Álvarez aangaf dat er een aantal regels zijn aangepast door Heitinga. "Een aantal dingen zijn voor mij heel simpel, te laat komen is er daar een van. Op het moment dat je te laat komt en helemaal op een wedstrijddag, dan zit je gewoon niet bij de selectie. Ongeacht wie je bent."

Volgens Heitinga is het niet zo dat deze regels onder Alfred Schreuder er niet waren. "Dat weet ik niet. Ik kijk alleen naar waar ik invloed op heb. Het zijn voor mij hele simpele huisregels die we bij Jong Ajax ook hadden. Dat werkte prima en dat doen we om elkaar scherp te houden." De huisregels zijn er niet alleen voor het op tijd komen van spelers en staf. "Gaat ook over telefoongebruik en een formulier hoe iedereen zich voelt, dat de spelers in hebben moeten vullen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie