50 schoten waarvan 27 op goal: 'We hebben ze eigenlijk gewoon weggespeeld'

50 schoten waarvan 27 op goal: 'We hebben ze eigenlijk gewoon weggespeeld'

09-02-2023 15:16
140

Quilindschy Hartman vindt dat NEC woensdag werd 'weggespeeld' door Feyenoord. Het probleem zat 'm echter in de afwerking bij de Rotterdammers, stelt de linksback tegenover de clubkanalen

"Het was een knotsgekke wedstrijd", begint Hartman. "Over het algemeen als je naar ons kijkt, hebben we ze eigenlijk gewoon de hele wedstrijd weggespeeld. Na de wedstrijd keek ik op mijn telefoon en zag ik dat we 50 schoten hadden, waarvan 27 op goal. Het lag aan het afwerken van de kansen."

Hartman is pas net weer fit en speelde de hele wedstrijd, inclusief verlenging. "Ik ben twee dagen ziek geweest, het laatste waar je op hoopt is 120 minuten. Maar winst is winst en gelukkig zijn we door", zegt hij met een grote glimlach. 

Hartman legt de nadruk op de veerkacht van Feyenoord. "We hebben al vaker bewezen dat we terug kunnen komen van 1-0, 2-0, misschien nog wel 3-0. Dus de trainer zei ook van: als de eerste goal komt heb je het momentum. Dat zag je ook, het stadion ging erachter staan en dan kan je weer door", besluit hij.